Oudewater heeft te weinig goedkope huur- en koopwoningen. Een bekend probleem met lange wachttijden tot gevolg. De CU/SGP heeft daartoe eerder het idee van Tiny Houses geopperd: kleine, tijdelijke (max 15 jaar jaar)  en betaalbare (rond 100.000,-) woningen. Deze woningen kunnen gerealiseerd worden op gemeentegrond, maar ook bij particulieren. Een goed idee volgens alle fracties en dus pakte VVDenD66 wethouder Bob Duindam door. De gemeente moet immers het goede voorbeeld geven. 

Op donderdag 14 november presenteerde de wethouder een raadsvoorstel  met 3 potentiele locaties waarop de gemeente, in combinatie met onze woningbouwvereniging, de woningen snel zou kunnen realiseren. Tot grote verbazing van de VVDenD66 bleken de partijen één voor één af te haken, zelfs tot haar eigen spijt de CU/SGP. Ze hadden bezwaren over de locaties, de type woningen, of het ‘type mensen’ dat daar in gehuisvest mocht worden.

Wij vinden dat we alles op alles moeten zetten om onze woningnood aan te pakken. Dit is de enige manier om zelfstandigheid en vitaliteit voor de toekomst zeker te stellen.  Helaas voor de jongeren en mensen met een kleine beurs kreeg dit voorstel geen meerderheid.

Wat rest zijn de particuliere bouwlocaties voor de Tiny houses.  Graag moedigen wij particulieren aan informatie op te vragen bij wethouder Duindam om te zien of het mogelijk is om op uw erf één of meerdere van deze woningen te laten plaatsen. De eerste  initiatieven en locaties bij particulieren zijn er gelukkig al. Als we er met zijn allen voor gaan moet iedereen in Oudewater kunnen blijven wonen.