De VVD en D66 werken in Oudewater al 12 jaar effectief, succesvol en plezierig samen. Vanuit een gezamenlijke sociaalliberale visie zorgen we voor onze inwoners, geven we ruimte aan ondernemers, zoeken we mogelijkheden voor woningbouw, en gebruiken we onze lokale kracht. Onze fractie bestaat uit een sterk team van ervaren (oud)raadsleden en jonge enthousiastelingen met frisse ideeën, allemaal sterk verbonden met Oudewater.

 

VVDDEEL2 7

 Naast onze koers voor Oudewater zijn de partijen VVD en D66 ook landelijke actief. De landelijke thema’s van de twee partijen staan inmiddels dusdanig uit elkaar dat dit een lokale samenstelling in de weg staat. De VVD en D66 leden hebben na intensief overleg gezamenlijk vastgesteld dat er geen meerderheid meer is voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022 onder de huidige naam. Raadslid Gijs Hoogenboom: “op lokaal niveau is er geen verschil tussen VVD en D66, maar de landelijke standpunten begonnen te wringen”. Dit staat volledig los van ons krachtige team en onze gezamenlijke koers voor Oudewater. Fractievoorzitter Elly van Wijk: “ik kijk terug op een zeer goede samenwerking tussen VVDenD66; lokale politiek is in de kern samenwerken met plaatsgenoten die hetzelfde doel hebben, en dat is de afgelopen 12 jaar zeker gelukt; we zaten immers ruim? 10 jaar in de coalitie om onze ambities te realiseren”. 

 

VVDenD66 Oudewater blijft tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 een gezamenlijke fractie die invulling zal blijven geven aan het coalitieakkoord. De lijstverbinding komt echter niet terug op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Raadslid Ronald Gabriëls: “Na dit besluit heeft D66 Oudewater geconstateerd dat het in Oudewater geen zelfstandige lijst of campagne kan vaststellen. Ook zou opsplitsing in twee fracties het politieke landschap en team uit elkaar trekken. Politiek is teamwork, je doet het samen of je doet het niet. Ik voel me thuis bij deze mensen, onze standpunten en de aanpak en daarom blijf ik. De jas wordt anders, maar hij zit nog als gegoten.” 

 

De koers wordt voortgezet door dezelfde (en nieuwe) fractieleden, met dezelfde ambities en dezelfde motivatie als nu, maar dan onder de naam VVD Oudewater. Forumlid Michelle Achterberg: “ik ben heel trots dat we ons blijven inzetten voor een liberaal Oudewater. Een andere naam, maar dezelfde energieke en succesvolle fractie! Ik kijk uit naar de verkiezingen.” Leden en aanhangers van D66 of andere partijen kunnen bij VVD Oudewater nog steeds terecht voor een vooruitstrevend liberaal Oudewater, met woningbouw, ondernemerschap, onderwijs en zorg voor de toekomst als belangrijke speerpunten. Ons Oudewater van morgen blijft kleinschalig en ondernemend, is vitaal, groen en veilig. Ons en uw Oudewater is dé vesting van de toekomst!